HEVESKEFM FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HEVESKEFM FORUM

HEVESKEFM FORUMA HOSGELDINIZ
 
AnasayfaPortalliGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 HADİ ETLİ DOLMA YAPALIM

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
dangerouss-boy

dangerouss-boy


Mesaj Sayısı : 12
Yaş : 30
Kayıt tarihi : 10/12/07

HADİ ETLİ DOLMA YAPALIM Empty
MesajKonu: HADİ ETLİ DOLMA YAPALIM   HADİ ETLİ DOLMA YAPALIM Icon_minitimePaz Ara. 16, 2007 12:07 pm

MALZEMELER

1/2 Kg ota yağlı kıyma
300 Gr salamura asma yaprağı
2 Çorba kaşığı pirinç
2 Adet soğan
1 Demet maydanoz
1 Çorba kaşığı salça
Tuz ve karabiber


Hazırlanışı
Yaprakların tuzunu almak için limonlu kaynar suda bırakın ve saplarını çıkarın.
Harcı için rendelenmiş soğanlar,1 çorba kaşığı salça,ince doğranmış maydanoz,pirinç ve kıymayı karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Yaprakları büyüklüklerine göre teker teker veya ortadan ikiye bölerek alın.
Kenarına harçtan koyup sarın ve rulo haline getirin.
Tüm yaprakları bu şekilde bitirin.
Tencerenin dibine kullanmadığınız yaprakları yerleştirin ve dolmaları üst üste tencereye sıralayın.
Yeterince su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
NOT: İsteyenler dolma pişerken üstüne 1 çorba kaşığı yağ koyup,yarım limon suyu gezdirebilirler.
Ayrıca harcı da isteğe göre değiştirmek mümkündür.
Kuru veya taze nane,dereotu gibi yeşillik ve baharatlar ilave edilebilir.


AFİYET BALŞEKER OLSUN:D Razz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HADİ ETLİ DOLMA YAPALIM
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HEVESKEFM FORUM :: SIZLERDEN GELENLER :: TÜRK MUTFAGI-
Buraya geçin: